Categorie archief: Lezingen

Gevolgd: Lezing slokdarmverlamming

Op 20 mei 2021 gaven onderzoekers van het Expertisecentrum Genetica Diergeneeskunde via Zoom een online lezing over het lopende onderzoek naar slokdarmverlamming bij de Witte herder.

Allereerst is de aanleiding voor dit onderzoek besproken. Er werd waargenomen dat er Witte herder pups geboren werden met slokdarmverlamming. Uit de literatuur blijkt dat slokdarmverlamming ook bekend is bij de volgende rassen:

  • Ierse setter**
  • Rhodesian Ridgeback
  • Duitse herder*/**
  • Dashond**
  • Duitse dog**

Lees verder Gevolgd: Lezing slokdarmverlamming

Verslag lezing Inteelt en Outcross – Marjoleine Roosendaal


Op het nippertje ingeschreven voor de lezing “Inteelt en Outcross”, een lezing uit de reeks “Is fokken gokken?”, georganiseerd door SOFT activiteiten.

De lezing werd gegeven door Marjoleine Roosendaal, fokker, keurmeester en welbekend kynologe. Ze had 3 prachtige Wetters meegenomen, wat een leuke honden zijn dat! Regelmatig kwamen ze even een knuffel eisen bij de toehoorders. Lees verder Verslag lezing Inteelt en Outcross – Marjoleine Roosendaal

Verslag lezing Epilepsie – Lisette Overduin

Zondagochtend 16 oktober reed ik al vroeg weg, ik had me op het laatste moment ingeschreven voor een lezing over Epilepsie, gegeven door dr. Lisette Overduin, werkzaam bij de Veterinaire specialisten Oisterwijk. Aangekomen in Kaatsheuvel stond mijn naam gelukkig op de lijst en mocht ik gaan zitten. We begonnen iets later, vanwege het mooie weer waren er veel mensen onderweg naar de Efteling, waardoor een aantal deelnemers aan de lezing in de file stonden. Lees verder Verslag lezing Epilepsie – Lisette Overduin