Categorie archief: Spieren en Skelet

Aandoeningen Duitse herders in Engeland

In Nederland hebben we PETscan, in Engeland hebben ze VetCompass, een softwaresysteem waarbij de gegevens van praktijken in een centrale database verzameld worden en gebruikt kunnen worden voor onderzoek.

Zo is er onlangs een studie gedaan naar aandoeningen bij Duitse herders in Engeland, gebaseerd op gegevens van VetCompass.

De studie omvatte alle in de VetCompass aanwezige Duitse herders onder veterinaire zorg gedurende het jaar 2013. Lees verder Aandoeningen Duitse herders in Engeland

Castratie van Duitse herders, geassocieerd met..

..gewrichtsaandoeningen, kanker en urine-incontinentie.

Nieuw onderzoek, gepubliceerd 16 mei 2016

DSC04699-500x375Duitse Herders zijn belangrijk als diensthonden bij politie en het leger, en zijn populair als huisdier. De slopende gewrichtsaandoeningen heupdysplasie, gescheurde voorste kruisband en elleboogdysplasie verkorten de bruikbare levensduur van een diensthond en zijn van invloed op zijn rol als gezelschapsdier. Lees verder Castratie van Duitse herders, geassocieerd met..

Mucopolysaccharidose Type VII

Wat is het?

MPS VII is een lysosomale stapelingsziekte.

In de lysosomen worden grote moleculen dmv enzymen in kleinere stukken geknipt, waarna ze elders in de cel hergebruikt worden. Als er een enzym ontbreekt of zijn werk niet goed doet, kan één stap in de verwerking niet worden uitgevoerd.

Bij MPS VII ontbreekt het enzym β-glucuronidase.

Het molecuul dat daardoor niet kan worden verwerkt is een zogeheten mucopolyssaccharide, een lange keten van eiwitten en suikers. Mucopolyssacchariden geven stevigheid aan bindweefsel, kraakbeen en bloedvaten en zijn een onderdeel van het hoornvlies (de buitenste laag van het oog).

Lees verder Mucopolysaccharidose Type VII