Ontmasker de foute fokker

IMG-20160220-WA0001Het LICG lanceert een nieuwe campagne ‘ontmasker de foute fokker’. Deze laat zien hoe men een malafide hondenhandelaar kan herkennen en waar men op moet letten bij het kopen van een puppy.  De campagne bevat belangrijke informatie voor iedereen die een puppy wil gaan aanschaffen. Want een puppy kopen lijkt eenvoudig: er is volop aanbod op het internet, en u kunt de pups direct ophalen. Maar achter veel van die schattige advertenties gaan foute fokkers en handelaars schuil. Hoe zorgt u ervoor dat u geen slachtoffer wordt van een malafide hondenhandelaar, en zo onbedoeld zijn wanpraktijken in stand houdt?

Trucjes
Deze handelaars weten precies hoe ze u moeten overhalen een pup bij hen te kopen. Men schermt met nietszeggende kreten als Rijkserkend, UBN nummer en Kamer van Koophandel. Dat zegt echter niets over hoe zij te werk gaan.

Volgens de advertenties zijn de pups in huis opgegroeid en natuurlijk goed gesocialiseerd en gezond. De werkelijkheid is dat ze vaak afkomstig zijn uit grote fokschuren in het buitenland, ze zijn lang niet altijd afdoende ingeënt en ontwormd, en aan socialisatie is niets gedaan.

Wilt u kritische vragen stellen, dan duwt de fokker u zo snel mogelijk een pupje in handen. En probeer dan nog maar eens nee te zeggen, met zo’n hummeltje in uw armen…

Weet wat u doet: bekijk de cartoons en gebruik de puppychecklist
Het is niet eenvoudig om een malafide fokker te herkennen. Het LICG heeft daarom een aantal veel gebruikte trucjes en belangrijke aandachtspunten in cartoons en animaties gevat. Ze laten u zien waar u op moet letten als u een pup gaat kopen. U kunt ze bekijken op de speciale campagnepagina. Bovendien heeft het LICG de puppychecklist, een handig hulpmiddel voor iedereen die een puppy zoekt. Lees hem door, print hem uit en neem hem mee als u gaat kijken. Zo bent u goed voorbereid en herkent u de trucjes van de malafide handelaars!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.