Combipakket DNA testen Duitse herder

Goed nieuws! Van Haeringen heeft een combinatie pakket samengesteld speciaal voor de Duitse herder.

Hierin vind je de volgende testen:

De totaal prijs bedraagt €157,30 inclusief BTW.

H320 CombiBreed Duitse Herder

 

7 gedachten over “Combipakket DNA testen Duitse herder

 1. Hoi allemaal,
  Dat IS goed nieuws! v.H. is daar al jaren mee bezig geweest. Tineke heeft het meteen gedeeld. Toen Tanja en ik een gesprek met hem hadden in Amsterdam had hij het er al over dat hij dat graag wilde realiseren.
  Heeft wel wat jaren geduurd, maar beter laat dan nooit. Nu zijn de fokkers (en vooral de VDH) aan de beurt.
  Nu ook nog hopen dat er ergens een goed onderzoek komt naar het vinden van het specifieke ’trigger gene’ van DM bij Duitse herders, zoals er in Finland (?) voor een ander ras is gevonden. Een half jaar geleden sprak ik met Paul Mandigers, maar hij vond het te vroeg en had zijn twijfels. Overigens is dit precies wat prof Clemmons al zeker 15 jaar geleden heeft beweerd, er is voor de DH een ander gen dat het daadwerkelijk tot uiting brengen van DM bij DH’s veroorzaakt. Helaas werd zijn langdurige onderzoek beëindigt omdat de fondsen werden geschrapt.

   1. In bedoelde publicatie gaat het om de Pembroke Welsh Corgi’s.
    Dit zegt nog niets over de DH’s. Testen op andere rassen is vereist. De DM test werd in Missouri ontwikkeld en werd (grotendeels) betaald door de Premboke Club U.S.A.
    Dr. Clemmons heeft dit aldoor als niet van toepassing verklaard voor de DH’s.
    Florida had een eigen (reeds eerder) ontwikkelde test. Maar wangslijm werd als niet voldoende beschouwd. Misschien achteraf toch juist? Laboklin wil nu ook altijd een bloedmonster hebben, als ik goed ben geïnformeerd.

 2. Heb DNA testen bij van Haeringen gedaan in 2013 en de prijs was 56 euro voor mijn Duitse Herders. Bij 1 hond 19 DNA testen en bij de andere 22 DNA testen voor dezelfde prijs voor FCI groep 01.
  Nu in 2018 is de prijs 157 euro met dezelfde testen en nog minder. Waarom ineens zo’n groot prijsverschil.

  1. Hallo Yvon,
   De combibreed rasgroep 1 is nog steeds 55 euro (ex btw) voor 25 testen maar hierin zitten niet alle voor de Duitse herder beschikbare testen. Daarom biedt VHL een voor de Duitse herder op maat gemaakte combitest aan. Degeneratieve Myelopathie en Hemofilie zitten bvb niet in de rasgroep 1 test. Het is natuurlijk aan jezelf of en welke je doet, kijk anders ook eens naar de MyDogDNA of Embark. Veel informatie voor een vast bedrag. Succes!

  1. Hallo Miranda, ja deze test is zeker ook geschikt voor de Witte herder, ze stammen net als de Duitse herder uit dezelfde honden. Zo zal deze test ook geschikt zijn voor bijvoorbeeld de Oud Duitse herder en de Shiloh shepherd, omdat die beide mede zijn ontstaan uit de Duitse herder. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.