Felcan Hondendag 2017

Op 21 oktober organiseerde Stichting FelCan de FelCan Hondendag. Het was een goed georganiseerde, interessante dag. Naast de diverse lezingen die gegeven werden in een ruime collegezaal was er een infomarkt ingericht in de naastgelegen zaal.

De eerste lezing werd gegeven door dr. Hille Fieten van het Expertise centrum erfelijke aandoeningen. Vooral de PetScan werd uitgebreid benoemd en de laatste ontwikkelingen en updates daarvan.

De volgende lezing ging over Epilepsie, een jonge Belgische arts, Kenny Bossens, ging dieper in op de behandeling van epilepsie en de voor en nadelen van de beschikbare middelen. Aan het eind van de presentatie kwamen nog diverse op epilepsie gelijkende aandoeningen aan bod.

Na een korte koffiepauze kwam de uit Groot-Brittanië afkomstige dr. Helen Zuch iets vertellen over Life Skills voor puppies. De klassieke puppie cursus waarbij voornamelijk commandos als zit af en blijf aangeleerd worden gaat langzaam over naar een puppie cursus waarbij de pup al op jonge leeftijd leert omgaan met situaties in het dagelijks leven.

Hierna was het tijd voor een heerlijke lunch.

Na de lunch kwam dr Nicole Willems ons het een ander toelichten op de recente gevallen van Brucella Canis in Nederland.

Als afsluiter gaf dr. Herman Egberink een uitleg over de titerbepaling en het gevolg daarvan op het vaccinatiebeleid.

Al met al een zeer interessante dag waar we alledrie veel van opgestoken hebben!

Suze, Tanja en Petra

zie ook de handout van die dag: Handout Hondendag 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.