Wie zijn wij

Nu we ruim een jaar op deze website publiceren leek het ons tijd worden om onszelf wat uitgebreider voor te stellen. In 2012 waren wij betrokken bij de oprichting van een stichting welke zich ten doel stelde het behouden en verbeteren van de gezondheid  van de Duitse herder. We hebben veel gedaan om met name (het testen op) de erfelijke aandoeningen Hypofysaire Dwerggroei en Degeneratieve Myelopathie onder de aandacht te brengen. Onze rol was informerend, naar pupkoper en fokker. In 2016 werd dat anders en vonden een aantal later toegetreden leden binnen de stichting dat er geadviseerd moest worden dat bepaalde honden uitgesloten dienden te worden van de fokkerij.
Wij als fokkers hebben geprobeerd duidelijk te maken dat met het uitsluiten van een hond om 1 gen je zoveel erfelijk materiaal weggooit wat je nooit meer terugkrijgt maar het mocht niet baten. Het verschil in inzicht was niet op te lossen en daarom hebben wij besloten niet verder te gaan met de stichting.
De gezondheid van de Duitse herder is zeer belangrijk voor ons en we zochten naar een manier om pupkopers en fokkers zo goed mogelijk te blijven informeren. Middels deze website, waar we informatie delen over aandoeningen, over verwantschap en inteelt, over fokken en andere actuele onderwerpen, hopen we dat pupkopers en fokkers weloverwogen kunnen kiezen, kopen en fokken.

Klik hieronder op een naam om ons beter te leren kennen!